Del siden

Vi har nu 16 foderstoffer med i vores beregnere

Vi har lavet vores korn- og rapsberegnere som IT programmer. Så er de nemme at bruge, og det minimerer risikoen for fejl. Se videoer med, hvordan du bruger beregnerne.

Vores beregnere giver en unik mulighed for at gennemskue junglen af fradrag og omkostninger, når du kører dit korn eller raps til foderstoffen. Betingelserne hos de enkelte firmaer varierer, og for høst 2020 er der endnu mere at være opmærksom på. Der er nemlig også foderstoffer, der nedjusterer deres takster. 

Ikke alle firmaer er klar endnu, derfor har vi også 2019 beregneren liggende. I 2020 versionen har vi lige nu de 16 firmaer, der dags dato har meldt deres betingelser ud. I takt med, at flere kommer til, tilføjer vi dem i beregneren. Find både vores raps-, korn-, gødnings- og planteværnsberegnere her: https://www.agromarkets.dk/tjek-prisen/

Vi har prøvet at regne på et par eksempler (beregnet for de første 7 foderstoffer, der meldte deres betingelser ud).  Beregningerne viser, hvor meget du kan tjene, hvis du tjekker din pris …

Korn 2020
Høster du foderhvede med 16,2 % vand, 1,5 % i fradrag men ellers helt i orden, vil du blive trukket 9-15 DKK pr 100 kilo indvejet korn. Dyrker du 8500 kg pr ha, svarer det til 750-1.250 DKK i fradrag pr ha. Sagt på en anden måde: Har du solgt kornet til 115 DKK pr 100 kg på kontrakt, får du kun ned til 100 DKK på din konto.

Synes du, fradragene bliver til alt for mange penge, så tænk i nabohandel. Du sælger da kornet til den bruttopris, du ville kunne få hos foderstoffen. Fx de 115 DKK vi har nævnt i eksemplet. Men da du ikke har fradrag hos din nabo, har du forbedret dit dækningsbidrag pr ha med 750-1.250 DKK. 

Måske tilbyder naboen også at høste kornet til en fornuftig pris, ligesom du ikke skal transportere kornet så langt. Der er altså gode penge at tjene for både dig og din nabo, og det er absolut en tanke værd. 

Raps 2020
Indleverer du rapsfrø med 10,5 % vand, 99 % renvare, 42 % olie og har en kontraktpris på 275 DKK pr 100 kg, vil du få udbetalt ned til 252 DKK pr 100 kilo fra det firma, der trækker mest, og 264 DKK fra det, der trækker mindst.

Forskellen kan være afgørende for din indtjening. Høster du fx 4 t pr ha, giver forskellen dig et ekstra dækningsbidrag på 480 DKK pr ha. Det er værd at tage med. Brug vores rapsberegner, så du kan gennemskue junglen af forskellige afregningsbetingelser og de fradrag i kilo og kr, de enkelte firmaer har.

I år er der to firmaer, der stadig afregner basis 98 % frø. Alle andre afregner basis 100 %, og det giver 5-8 DKK i forskel på din nettopris.

 

Sådan bruger du vores kornberegner: https://youtu.be/w75MpxUwiRU

Sådan bruger du vores rapsberegner: https://youtu.be/GTVOt9qQ-N0