Del siden

Pensions- og formuepleje for landmænd

SEGES Finans & Formue og AgroMarkets nye pensions- og formuekoncept kan give dig en fem-seks- og syvcifret gevinst. Men i virkeligheden er der tale om en besparelse.

Mange betaler til pension og ved godt, at omkostningerne er lidt for store. Frie midler eller måske hensættelser til en kommende investering skal vi endda også betale for at have stående i banken.

Alt i alt kan det blive til rigtig mange penge, vi ”forærer” banken, men faktisk er det helt unødvendigt. Med vores nye pensions- og formuekoncept behøver du ikke forgylde banken eller pensionsselskabet med høje indlånsrenter og omkostninger.  

Lav omkostning, høj performance
Bag konceptet står Kenneth Kjeldgaard fra Fondsmæglerselskabet SEGES Finans & Formue og John Jensen fra AgroMarkets.

- Vi kan garantere, at man får en gennemsnitlig årlig omkostningsbesparelse på 0,5 til 1 %, uden det går ud over det langsigtede afkast. Hvis man investerer 1 mio kr, kan sådan en besparelse i løbet af 30 år betyde en forskel på en ekstra million i overskud, siger Kenneth Kjeldgaard.

- Besparelsen skal ses i forhold til en sammenlignelig placering i en af pengeinstituttets investeringsforeninger. Oveni kommer så en ekstra gevinst, hvis vores lavrisiko portefølje performer bedre end bankens. Og det har den gjort de seneste mange år.

Behovet er der
Sammen med flere landmænd har vi de seneste måneder testet det nye koncept, der er relevant for alle med et sekscifret beløb i pensionsmidler eller formue.

- Vi har tit talt med landmænd, der betaler alt for meget for at få forvaltet deres pensioner og frie midler. De har ofte spurgt efter vores hjælp til at placere de penge, som de har arbejdet hårdt for at tjene. Med hjælp fra SEGES Finans & Formue kan vi nu endelig gå i luften med et produkt, vi kan stå inde for, siger direktør hos AgroMarkets Lene Krüger.

I et par år har AgroMarkets’ analytiker og handelsrådgiver, John Jensen, været del af SEGES Finans & Formue, der er certificeret til at yde investeringsrådgivning  Det kommer nu vores abonnenter til gavn med et pensions- og formuekoncept, der er skræddersyet til danske landmænd.

- Vi kan hjælpe med at afklare din situation og dit behov og kan levere dig et overblik over aktiver, du kan investere i, forklarer Lene Krüger.

50 års data – minimal risiko
SEGES Finans & Formue har sammensat en unik lavrisiko portefølje med baggrund i 50 års data. Hvis ikke den passer med landmandens risikoprofil og ønsker, benyttes i stedet 50 udvalgte investeringsaktiver til at skræddersy din nye portefølje.

-Iflg statistikkerne viser vores portefølje en mere positiv performance end andre sammenlignelige porteføljer. Den er valgt efter det højest mulige afkast ift. risiko og ud fra det lavest mulige tilbagefald ved kriser (drawdown). Så skulle kursen falde, bør den ikke falde så dybt som aktiemarkedet og andre sammenlignelige porteføljer med samme risikoprofil, siger Kenneth Kjeldgaard.

Sådan kommer du i gang
Er du blevet nysgerrig efter at få mere kendskab til vores nye pensions- og formuekoncept, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi vil så ud fra din risikoprofil og ønsker enten foreslå en ny portefølje eller gennemgå din nuværende og give forslag til en ny sammensætning af dine investeringsaktiver.

For at sikre, at du får den rette rådgivning, laver vi en aftale om opfølgningsmøder. Det kunne fx være en gang om året, hvor vi gennemgår din portefølje og giver forslag til yderligere optimering eller rebalancering af aktiver. På den måde arbejder dine investerede penge hele tiden i den retning, du ønsker.

Fig. 1 Sammenligning af omkostningernes betydning for din formue

Omkostningernes betydning for din formue

Forudsætning = 1 mio kr investeret med forventet afkast på 5,9 % (afrundet til hele 1.000 DKK)

Kontakt Kenneth Kjeldgaard på mobil 51853231, John Jensen på mail joj@agromarkets.dk eller Lene Krüger på lek@agromarkets.dk eller mobil 53656853 hvis du vil høre mere om formue- og pensionspleje.