Del siden

Få overblik og en snak

Vi har ekstremt meget spændende på programmet til forsommerens HandelsErfa møder, så derfor har vi valgt at holde en del af dem digitalt, fordi vi ikke kan og må mødes fysisk endnu. Der er flere rådgivningsvirksomheder, der har meldt sig på banen ift at afholde møderne. Men de giver også en utrolig høj værdi, hvis du er interesseret i råvarehandel og finansiering.

Se tid og sted på www.agromarkets.dk, send mig en mail på lek@agromarkets.dk eller ring på 53656853. Vi tilpasser programmet til det enkelte møde og deltagerne her, men i overordnede træk ser det sådan ud:

RÅVARER

Råvarer generelt: I coronakrisens tegn
Coronakrisen satte skub i en udvikling, der allerede var i gang. Men det er ret forskelligt, hvordan råvarerne har reageret. Vi ser på vindere og tabere af den verdensomspændende krise, hvor du har fået endnu bedre mulighed for at gøre en god handel.

Animalske produkter: Vi tager pulsen
Når verden står i flammer, påvirker det naturligvis priserne på vores produkter. USA er pt toneangivende med stor indflydelse på vores svinepris. Men hvad med oksekød, fjerkræ og mælk?

Korn: En sikker handel
Mange undrer sig over, vi allerede har solgt 70 % af kornhøst 2020. Men husk, vi handler kun, når du 100 % sikkert kan få vores garantipris. Og vi hjælper dig med at få dine penge hjem i en tid, hvor selv de helt store må gå i knæ.

Soja, rapsskrå og -kager: Vi skal nok (igen) slå gennemsnittet
Når Arla mælk snart skal produceres med GMO frie produkter, løber vi ind i nye udfordringer. Også når vi igen skal have købt råvarer, for så bliver det til et højere niveau end hidtil.

Fodersæson 2020: Markedet kan hurtigt ændre sig
Vi kommer med vores bedste bud på det helt aktuelle niveau for færdig- og tilskudsfoder til bla kvæg, svin og fjerkræ, for det er meget forskelligt fra sæson til sæson.

Raps: Vi kommer ikke udenom
Vi skal have solgt noget mere af høst 2020, men skal jo også snart i gang med at kigge på høst 2021. Hvornår mon og til hvilket prisniveau?

Regn den ud: Styr dem, så de ikke styrer dig
Priserne kan virke (næsten) ens, når du fx skal købe planteværn, men lad dig ikke narre. Vi ser på dine med- og modspillere og gennemgår vores beregnere, så dine kompetencer styrkes. Vi får også en snak om vores forventninger til gødnings- og energipriserne.


FINANS

Finans generelt: I coronakrisens tegn
Kan recession blive til depression på grund af coronakrisen? Svaret er, at alt afhænger af om og hvor godt, verden får gang i samfundet igen. Måske er helikopterpengene en hjælp.

Finansiering: Fast eller variabel rente
Baseret på ”Den japanske model”, der måske nok er upræcis og så alligevel ikke, giver vi dig bud på fremtidens renteudvikling. Vi ser også på SWAP, for måske er det nu, det skal afvikles.

Dollaren: Krisens faste holdepunkt
Der er en naturlig forklaring på, at dollaren holder fast, når nu USA kollapser. Desværre betyder det, at bedst som vi tror, krisen er slut, vil vores landbrugsprodukter miste værdi.