Del siden

Et udfordrende efterår venter

Normalt har vi mange spændende emner på programmet, når vi holder vores HandelsErfa møder rundt om i landet. Men mængden af udfordrende emner her i efteråret 2020 slår alle rekorder - coronakrisen har naturligvis en del af skylden. Du kan se, hvornår vi holder et HandelsErfa i nærheden af dig i vores kalender her: https://www.agromarkets.dk/nyt/kalender/

Du kan se, hvornår vi holder et HandelsErfa i nærheden af dig i vores kalender her: https://www.agromarkets.dk/nyt/kalender/

Hent dagsorden som pdf her

AgroMarkets HandelsInfo
- Efteråret 2020
                                                                            

RÅVARER

Foderhandel
For husdyrproducenter er en af de største udgifter foder, hvor du skal have særlig fokus på pris og kvalitet. Vi kan ikke hjælpe dig med kvaliteten, men vi kan fortælle dig, hvornår og hvor langt du bør handle.

Proteinråvarer konventionelt og non-GMO
Fra 1. april 2021 accepterer Arla kun non-GMO foder, hvad mon det betyder for prisen? Ved vores første signal på rapsskrå og -kager købte vi ”kun” til april 2021. Vi præsenterer dig for de videre planer, for et nyt website med proteinråvarer og for raps høst 2020 og 2021.

Korn generelt
Det er ikke nemt at være producent af maltbyg pt, så vi har opfordret til at sælge maltbyggen som foderkorn. Det kan på sigt give positive effekter på det danske kornmarked, hvor vi giver vores bud på priser.

For hjemmeblandere
Laver du selv dine foderblandinger, kan du forvente at skulle følge godt med ift majspriserne. Til dette HandelsErfa tager vi også et kig på, om du bør købe mere korn, end du selv har plads til.

Mælk, svin og oksekød
Pga de lave foderpriser kan vi holde snuden oven vande, for noteringerne ser ikke for gode ud. Vi halter bagud ift vores nabolande, og nu kommer russerne også på banen som eksportører af svin.

Gødning
Vi er godt dækket ind og til lavere priser end sidste år. Det skyldes bla., at vi altid holder øje med niveauet her i Danmark og i udlandet og forsøger at være et skridt foran.

Planteværn
Kemimarkedet er kendt for en del hemmelighedskræmmeri, og så er det godt, at du kan bruge vores beregner. Vi præsenterer dig for nye produkter og for, hvordan de har slået an i år.

Elmarkedet
Nu kan du ikke bare gå ud fra, at en spotpris er en spotpris, uden du får en masse mærkelige (og helt ukendte) gebyrer oveni hatten. Der er sælgere af el, vi råder dig til at gå en lang bue udenom.

Sådan har vi handlet
De seneste 10 år har vi handlet bedre end gennemsnittet. I 2019 gik det heller ikke helt ringe, og kan Seges nå at få samlet alle data fra Ø90 regnskaberne i disse coronatider, kan vi præsentere dig for tallene på en nemmere og mere overskuelig måde. Kan vi mon også slå gennemsnittet i år 11?

NYT: GULD abonnement
Mange landmænd handler i dag efter en AgroMarkets handelsstrategi, men måske er dit behov ikke til det. Derfor introducerer vi nu et nyt abonnement – GULD – hvor vi varsler dig direkte på din mobil om indhentelse af tilbud, om køb og salg, og om hvordan du kan opnå vores garantipris.

FINANS

Corona og verdensøkonomien
Faktisk håndterer vi her i Danmark den økonomiske krise ret godt – i hvert fald sammenlignet med andre vigtige samhandelspartnere. Til gengæld betyder det, at du bliver nødt til at øge effektiviteten. Kronen er presset og dermed også vores priser.

Overskudslikviditet
Der er flere knapper, du kan skrue på, når du har penge til overs. Vi gennemgår dem og fortæller om plusser og minusser ved de forskellige metoder. Skal du beholde pengene i banken, investere i værdipapirer eller måske købe din egen virksomhed?

Renter og gebyrer
Kan det virkelig passe, at bankerne kræver helt op til 70.000 kr i gebyr for at genbevillige et lån? Ja, det passer! Men der er især én, der kan være med til at sætte niveauet for prisen på fx lån, forsikringer og leasing, og det er dig. Tør du vise muskler, kan du tjene/spare tusindevis af kroner.

Jordpriser og ejendomme
Ved at inddrage tal fra Danmarks Statistik ser vi på, hvorfor jordpriserne ikke stiger, når nu priserne på parcel- og sommerhuse gør. Medierne kalder det en krise, men er det det? Husk, at du via din rådgiver kan bruge Seges’ bidragsberegner …

NYT: Formuerådgivning
Vores samarbejde med Seges bliver stadigt stærkere til gavn for dig og vores analyser og rådgivning. Ud over vores samarbejde med deres fondsmæglerselskab, så du er forsikret mod forkert rådgivning, kan vi nu også introducere et fælles produkt: formuerådgivning.

1. oktober 2020
John Jensen, analytiker og råvarehandler og Lene Krüger, direktør og kommunikation