Del siden

Kartoffelprisen 2017

Danmarks Kartoffelråd og Kold College inviterer kokke til at deltage i konkurrencen om Kartoffelprisen 2017. Her konkurreres om at lave den bedste 3-retters menu, hvor hovedingrediensen er kartofler.

Kartoffelprisen 2017

Konkurrencen afvikles søndag den 29. oktober 2017

på Kold College, Landbrugsvej 55, 5260 Odense S.

Afviklingen sker med forskudt interval startende med den første deltager kl. 8.30. Konkurrencetiden er 6 timer. Deltagerne skal fremstille og tilberede en tre-retters menu, hvor kartoflen skal indgå med min. 60%

Menuen skal bestå af:

Forret
Til forretten skal der anvendes minimum 3 forskellige kartoffelsorter.

Hovedret
Kartoflen er hovedemne og skal være fremtrædende i hovedretten.

Dessert
Kartofler skal være fremtrædende i desserten, derudover ingen krav.

 

Bedømmelsen foretages af fagdommere. Der gives point ud fra følgende kriterier:

  • Det samlede indtryk af den enkelte ret (max. 10 point)
  • Rettens harmoni og komposition (max. 10 point)
  • Rettens smag (max. 20 point)
  • Rettens nyhedsværdi og kreativitet (max. 5 point)